MY CREW

Me, myself n mylife as a designer


hey u olz... thinking way way back b4 im on twitter which make me forget to blog i felt such a douche... thats what i think... but.... oke2... kita ckp melayu lah... best cket nk berstory....

back in town

hye u all....
miss me...?
sory sbb lma xpost baru...
ermm...
mungkin terlalu lama...
i`ll be back in new website!
ttyl later...
btw, do follow me on twitter yeah (@xshaminx) ...

Twitter Heliza Helmi

Gambo kt Google jerr...

Hye sume2... sblom pe2 hal... teman nk ckp yg teman bkn nk gosip ker atau nk memalukan pihak beliau yer... sbnarnya teman nk memalukan diri sndiri sbb teman nk cite hal yg remeh temeh mcm niey la... seperti berkaitan dgn tajuk di atas... Heliza Helmi bls my tweet... oh my... so sweet... pabila beliau mmbalas tweet teman, teman asa epy snad... haaha... tersenyum lebar 2-3 ary... haaha... gile nice la dye bls... haahaa.... niey la bnda yg memalukan diriku sbb smpai masok blog nk cita psal dya bls tweet teman... haaaha... gila2....

sebenarnya cita nya mcm nie... di hari jumaat yg lalu 18/03/2011 ... itulah tarikh teman jmpak beliau di studio 1 RTM...

Berikan Kami Barcelona - Wayne Rooney


Haa itu lah kata-kata Wayne Rooney selepas Hernandez menjaringkn gol menewaskan Marseille 2-1... perghh... bkn nk nk ckp apa la... tp sebagai salah seorang ahli RED DEVIL niey mmg sptotnya ucapan-ucapan sebegitu perlu di ungkapkan selalu... selain menaikkan darah pihak lwn, dpt juga menaikkan semangat nk memegang title juara pada musim nie... haaha...

Handphone Idaman Hati

blackberry torch
haihh... salam sedunia... lama asanya teman x update blog.. hehe... msty ramai engat teman dah mcm apa dah... heehe... smpai ada la sesetengah blogger yg knal teman bertanya... `mne post baru`.. haaha... sbnarnya bkn xnk update...  tp sibuk ngn keja... blek kmpung suma... hehe.... giler la life skunk niey... dah mcm big boss lak bz nya... haaha...

haa kt atas 2 enfon idaman teman... hehe... ade cpe2 nk tlg blikn x...? hehe.. murah jer.. xsmpai 2k... hehe...
lau mmpu tlg blikn yer.. duit nuffnang korunk ker.. nk sedekah ker... haaha.... gurau2 jerr...
haa, teman x minat iphone... sbb...? sbb ntah la... salah satunya iphone xleyh nk bkk application sume dlm 1 masa... hehe.. 2 la penyebab utama teman x suka iphone... hehe...
tp lau blackberry... wah2.... idaman 2... skunk pn pkai bb gak... cuma blueberry... haaha.... style kn...? cm har.... haaha.... bkn nk ngutuk.. tp luaran menarik dlm x menarik... huuhu... koh4... geli perut lak gelak kn bbMalaysia niey... haaha.. lau yg ori, bbMassenger kn... hua3....

tp setelah lama bertafakur dlm dunia niey, teman nk pakai yg termampu jer la... g pn teman still student ryte... huaaa... dapat pakai blackberry 8520 curve pn cukup la... hehe... lau ade murah2 pm me ok... hehe...
yg murah jer tau... yg mahal xmampu... hehe....
haishh~~ *pasrah

cer kome nengok cket yer BB curve 8520... simple but elegant.... hehe..

Kedai Superhero in town

 
Hye sume.. Salam sumer.. hehe.. Hari ini sham-inn nk bicara dari hati ke hati tntg satu concept store niey... hehe... this is my review about this concept store.. STYLO GILA! ehehh.... ops!

Angry Birds PC Games

Game terbaek....

Hye sume.. salam satu blogger... even for wordpress person.. hehe.. jgn maraa ar... sham-inn guna blogspot as for my blog as u can see up there on your url kn.. hehe.. jgn marah.. sebenarnya xde bnda pn nk compare2 nieyh.. xbaek kn.. hehe.. sham-inn juz nk share sedikit informasi jer kt cnie... hehe...

Photoshop Tutorial

Haa tudiaa... setelah sekian lama x update entry.. hehe.. ary niey sham-inn nk rasa nk buat tutorial photoshop cket psal nk bagi muka anda sekalian xde jerawat secara senang.. hehe.. maaf la kalo xperfect.. sbb my first tutorial kn.. hehe...

Haa mula2 cam biasa la.. Open gambar korang dulu seperti tertera..

Yang second lak korang duplicate layer td mcm kt bwh.. atau pn tekan ctrl+j..

GA = Aku, dia & vintage....

KOM and TYPEWRITER
 
Haa tudiaaa... maih2 tgk2... bc tajuk pn dah besh kn... hehe.. vintage oh vintage... hehe...
edit oh edit... besh kn... hehe... sham-inn bc smlm tros xleyh tdo bc psal GA nieyh... hehe... besh siot...
hehe... haaa, pakcik-pakcik, makcik-makcik, abg, adik n ladies2... yg mna berminat leyh la join GA nieyh...
hadiah...?? hehe... amat lumayan.... cerr korunk click KAMARUKOM nk info selanjutnye... hehe...

setiap GA msty ada syarat2 nya kn... hehe... usha lah cket yer....

Cubaan Membuat HDR

 Gambar nieyh hasil karya zakwan mmber sham-inn

Hye blogger2 skalian... sham-inn ary nieyh ngah try nk wt HDR... giler uh... cm xjadik jer...
ssh siot nk wt... sesape leyh x tlg ajar sham-inn wt HDR nieyh.. guna photoshop...
nk kena men noise la... tp gmbar still xlawa la sham-inn wt... huuhu,.. ada sesapa x yang leyh tolong sham-inn wt... huuhu... cube tgk cket  hasil yang sham-inn wt nieyh...

Niey plak gmbar di edit oleh sham-inn dalam cubaan membuat HDR...

Gambar Anugerah Seri Angkasa 2011



Hye sumer.... haa ary nieyh sham-inn bkn nk sembang bohong or tipu or wut so ever lah... hehe... bkn nk jual ubat bkn nk direct selling... hehe.... sham-inn nk btau kt korunk sume yg psal ASA yang lepas... seperti yg dinyatakan di entry yg sblom nieyh, sham-inn akan mghadirkan diri di ASA... ape tuh ASA..?? hehe.... Anugerah Seri Angkasa (ASA)... rasanya dah ramai yg tgk dan tidak berpuas aty atas rancangan anjuran RTM tersebut... atas alasan x menarik, owg tua2 pnya lah, gmbar x menarik... yg dowg tau nk artis tip top nk lagu hebat2.... aduii... sham-inn pn mls nk berhujah pnjg2...

GIVEAWAY PERTAMA : Jom Blogwalking Contest..!


salam blogger skalian... spt yg dilihat kt atas ada contest dr abgteror ... spt suma tau dye merupakan seorang blogger baru... hehe... sbgai blogger baru dye pnye pencapaian amat mengGILAkn... hehe.. sbb dya pnye page dah mmg rmai blogger2 dah knal... baru ja wt contest n blom lg start dah bersepah2 owg join contest niey.. DASYAATT!! haaha... sham-inn sbgai kwn abgteror nieyh sham-inn pn tingin masok contest nieyh sbb pesaingan yg sengit serta ganjaran yg diberikan mmg TERBAEK... hehe... tgk cket ganjaran dye....

Blackberry Application for Facebook..!


salam sumer... hehe... rasanya dah ramai owg leyh guna BB untuk Facebook korunk kn...
yg mna asa nk style kt facebook korunk nk update status guna BB or IP4 sume leyh... juz CLICK  BB APS nieyh jer kowunk leyh update status korunk.. hehe... amcam style x..?? xpyh nk bli BB or wut so ever... juz click kt c2 jer.... mule2 tekan `like`... pas2 twos tekan kt `go to application`... mcm gmbar di bawah.... selamat mencuba sume.... hehe.... 

Anugerah Seri Angkasa 2011


Salam 1 bloger.. Haa... sok jom reramai kekwn sume ke PWTC.... hehe... sapa yg nk tgk ASA nieyh dipersilakan hadir.. beserta dgn kad jemputan... hehe... sham-inn nk btau kt cnie yg sok sham-inn mybe xsmpt nk berblog niey... sbb sham-inn akan hadirkn diri sham-inn ke PWTC... yg nk msok..?? leyh jer follow... tp kne ada kad jmputan nk masok.. hehe... maap yer xleyh nk jmput suma... sham-inn pegi sbb sham-inn practical student kt RTM... hehe.. msok FREE yeayy.. jgn jeles y`all... hehe...

Pakaian Lelaki..

Young Fingerstyle Guitarist

hye blogger2 skalian... pe kabo sume...? hehe... maih sini sggah sham-inn nk story
cket psal bdk kck yg mmg dan smmgnya pro men gitar... hehe.. sham-inn pn men gitar gak...
tp xsehandal bdk niey... adeii.. terasa diriku masih budak baru blajar walaupn dah bertahun men gitar...
hehe...

bdk nieyh asal dye kt Jepun... dr kck g dye dah start men gitar.. dasaattt tuee~~ hehe...
me admire him so much... dye la yg buatkn sham-inn minat kt fingerstyle guitar... korunk tau x ape 2
fingerstyle guitar...?? msty xtau kn... heehe... gurau jer... nk tau apa 2 fingerstyle..?? tgk lah yer...

Photoshop HDR

ok... hari niey sham-inn ingin berbicara cket tntg HDR... hehe... apa 2 HDR..?? agaknya rmai cik2 n abg2 photographer d luar 2 tau kn ape HDR nieyh kn... heeehe.... sham-inn pn sbnarnya xbpa tau cgt apa HDR niey... dlm otak sham-inn HDR niey mmbawa mksd High Definision Resolution mcm kt astro HD 2... ahaaha...
tp rupanya slah... sbnarnya HDR niey High Dynamic Range... hehee... tp secara sukarela dan senang hatinya kita ckp jaa lah... yg cerah dicerahkn n yg gelap di gelapkn... heehe... 2 lah HDR bg sham-inn lah... kn baru2 nieyh sham-inn ada ckp yang sham-inn blajar photoshop kn... ok nk tgk hasil HDR sham-inn...? layanzz >>>



learning photoshop

hye y`all... soe da lme x update my blog... hehe... sham-inn been so  bz lorhh...
hehe... bz wt apa eh...?? menjadi tnda tnya d kalangan mmbe2 aku niey...
pe kna la dak nieyh... mna mghilang tah... kn kn... huuhu... cian mmbe2 sham-inn nieyh kn...
hehe... ok la... to tell da truth... sham-inn ada ja kt uma.... tp xupdate blog cuz i`m learning photoshop...

mmg la dah ada basic photoshop nieyh... juz nk improve kn lg hasil2 melalui photoshop... hehe...
ssh gak la bnde niey... tp sham-inn blajar suma nieyh kt designer kt cawangan televisyen niey... hehe...
kt mne 2..?? tv ape eh...? hehe.... tv1 n tv2... dat means RTM lah... hehe...
tenks to dowg yg bnyk bg ilmu2 nieyh... hehe... bkn takat photoshop... sgala mak nenek sal dunia designer nieyh dowg bg tips2... hehe... but me...... juz concentrate kt photoshop jer... hehe... cuz its fun... xda tnsion2... hehe...
btw... to me... aty kna tenang la nk wt bnda nieyh... hehe.... ok2... sham-inn skunk blaja cara nk wt hdr n photomanipulation... agak ssh gak... cuz im still beginer ryte... huuhu.... but tgk lah hasil karya sham-inn nieyh...

layanzzz.....   >>>

[Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia


Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama......Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya

hangpa nk jadik org perlis x...??

hye sume... salam seblogger sedunia... hehe...
smlm sibok sgt smpai xsmpt nk bw...
meeting smpai 2 kali... adehh... pas2 balek uma jap...
twos shoot balek perlis ngn abgteror
hehe... jauh 2... kl ke perlis... skunk bila ada kt perlis terasa nk wt entry psal owg perlis lak...
hehe... ampa nk jd owg utagha (utara) x...??
maih blajaq kt cnie... hehe....JOM BLAJA...

Beghetoh – Berlaga
Damuih – Kotor
Pengkaq – Kaki atau Tangan Bengkok
Muwa – Mengada-ngada
Keghempon – Renyuk
Belengas – see Damuih
Ketit, Getik – Sengat, Gigit(binatang ex: Nyamuk)
Kejan – see Kalut
Hemoi – Ramah
Merton – Tukul
Hebiaq – Kelat
Lesan – Lembab
Pangkin – Tempat duduk
Juah – Berlagak
Rempang – Jahat
Duri Keman – Duri semalu
Kelepiaq – Menggelupur
Melugai – Loya, Mual
Berkhetang – Kesan Air Kering
Cengei – Garang
Cerok – Ulu
Toi – Tolak
Ketegaq – Degil
Demah – Pukul
Menyerama – Menyibuk
Hawin – Hayun
Marka – Pasangan
Pancoq – Bilik Air
Taboh – Pukul Dengan Teruk
Renyah – Susah
Takek – Tetak
Bingai – Bodoh
Pedai Ayam – Kunci Mangga
Seleliaq – Pengotoq
Choroq – Simbah
Ligan – Kejar
Cekelat – Gula-Gula
Hinggut – Goncang Dengan Kuat
Punggai – Baling
Daun Karapole – Daun Kari
Loncat – Lompat
Randuk – Redah Air(Banjir&Sungai)
Tanjai – Terajang
Kampui – Buat Sungguh-Sungguh
Gerek – Basikal
Acaq – Lumpur Hitam
Moktan – Rambutan
Mangkit – Bangun
Meghela/Galak – Miang
Gaghit – Miang(Untuk Perempuan)
Merenyam – Gatal
Keloi – Panggil
Hampa – Korang
Hang – Kau
Depa – Dia Orang
Deraih – Laju, Kuat
Camca – Sudu
Kahaq – Jahat
Chamdek/Cheghendek – Perli
Kilas – Pusing
Kalih – Terbalikkan
Tala – Acu, Tuju
Berjembab – Jumpa
Pulun – Tamak
Tauk – Buang
Sangga – Hingga
Kedarah – Makan Tak Ingat Dunia
Teriak – Menangis, Menjerit
Jenuh – Susah, Teruk
Ketela – Betik
Merancang – Bising
Tibai – Pukul
Rimbuk – Pukul dengan teruk
Ban – Jalan tepi sungai
Langgah – Minum
Belemoih – Comot
Senighih – Terkena sikit
Celuih – Muat
Besa – Biasa
Nyorok – Sarapan
Terpgheluih – Terjatuh kaki(selalunya dalam lubang)
Tertomoih – Jatuh muka dahulu
Pakat – Ramai-ramai
Leweh – Londeh
Sat – Sekejap
Kalut – Tergesa-gesa
Tang – Dekat
Lingkup – Rosak
Loqlaq – Lucah, Tak hati-hati, Pengotor
Cemerkap – Clumsy(bahasa Melayu apa ha?)
Hingaq – Bising
Katop – Tutup
Hat – Yang
Jora – Berlagak
Bara – Marah
Kawaq – Pencuri
Jek – Tendang, Tumbuk(P.Pinang)
Hawaq – Buas, Jahat
Nyoq – Kelapa
Gena – Macam Mana
Tak Tawa Hala – Tak Tentu Pasal
Nat – Pasar Pagi
Merkit – Market/Pasar
Qabat/Ghagaih – Panjat
Melengung – Termenung
Kelia – Clear


-SN
p/s : lau xphm tnya... lau malu xtahu... hehe....

cubaan pertama photo manipulation.

salam 1 dunia... wahh... hahaha... amacam tajuk kt atas...? berani wt x suma...?? haaha...
sham-inn nk bgtau cket ney.. hehe.. bc2 tau...
dalam dunia nieyh msty bnyk designer kn...
lau ada yg terbaca nieyh, komen2 la cket ea... haaha..
sham-inn nieyh blaja photoshop nieyh baruu ja...
tgh servey2 gmbar td terjumpa ada mamat mna tah wt photo manipulation nieyh..
giile gempak siott... mmg style abes lah... peweett...
nah tgk cket....

cara pendapatan melalui blog!!


hye suma... mlm nieyh dengan rushingnya sham-inn ingin menyampaikan 1 berita wt kekwn suma...
berita baekk psal dunia blog... hehe.... msty suma menjadi tnda tnya kn..?? rilek2... saba2...
kawal diri anda sumaa... he2... ok lah... sham-inn jejalan ke hulu ke hilir terjmpa artikel nieyh...
msty besh lau bc... penting gak untuk blogger-blogger sekalian...
ehehe...

keindahan mengambil gambar!!

hye sume... salam satu dunia blogger... hehe...
sham-inn ary niey ade kt opis... smbil2 xde kje nk wt, ade nk wt entry cket...
hehe... sham-inn nk berstory cket psal fotografi....
sham-inn penah blaja psal amek2 gmbar nieyh tyme blaja dlu...
time kaseh kt lect sham-inn sbb aja psal dunia fotofrafi nieyh... hehe...
sham-inn tgk skunk bnyk yg suke amek gmbar... nikon canon sana sini... hehe..
angkut sna sini menyebabkan bahu anda berat... kah3... gurau jer...

isteri jahanam!!

itulah yg boleyh dikatakan terhdap sorg istri....
sham-inn hari ini ingin membicarakan serba sedikit tntg perilaku seorg insan...
hehe... amboihh ayat... haha....
walaupn sham-inn kurang ariff dlm bab2 keagamaan nieyh...
sham-inn terbc nieyh geram sgt2...
apa nk jd ngn manusia skunk nieyh..
dah xdak adab ke...
mna perginya perikemanusiaan seorang isteri... hadoii...
jikalau dahulunya seorang isteri yg menjadi tulang tmbahan kpda suami...
tp skrg si isteri pula menjadi duri dlm daging...
adoii... sakit bila bc...

cara2 menarik si suami ke ranjang...

amacam tajuk...?? menarik x...?? hehe... nk berseloroh di sini la plak... hehe...
kali nieyh nk bg tips yg menarik kt ladies2 di luar sna... hehe...
yg laki2... bc jer... xpn rekemen kt bini2 anda soh bc page nieyh eh...
haha.... tips2 niey nk bg rujukan jer... survey2  sna sini terjumpe lak...
hehe... ape slahnya berkongsi ilmu cket kn... ehehe...

Di sebalik debaran malam pertama!!

Malam pertama adalah malam yang paling dinantikan oleh setiap pasangan pengantin baru.Satu pengalaman yg selama ini hanya mereka dengar atau baca dari buku atau sumber lain,kini benar-benar akan mereka alami sendiri.

Pasangan muda khususnya gadis kebanyakkannya belum mengetahui apa yang harus dilakukan saat menghadapi malam pertama .Mereka biasanya takut dan membayangkan rasa sakit ketika melayari malam pertama .

Perkara sebaliknya pula dirasakan oleh si teruna,dlm debar mereka biasanya tidak sabar utk mengalami sendiri peristiwa yg akan diingati seumur hidup.Sikap terburu-terburu

tips first nyte!! 18++

hye ladies n gentleman out there... in malaynya... salam satu blogger sedunia.... hehe...
first of all... sham-inn nk mnx maaf yer kt kekwn sume sbb da lme x update...
sham-inn p jejalan kt joho 2 ary nieyh... ary nieyh blek bwu bertandang blek
di muka bumi key ell nieyh... hehe...
haaa..... ary nieyh sham-inn nk bg tips2 kesihatan untuk umum....
mau yg tua atau muda.... bg yg muda kita bc je la... bg yg nk on ujung tahun nieyh
bc bg phm okey!!... haha... bg yg sudah berkahwin.... bc jer laa.... kot2 ade rezeki tmbah lg 1....
huahuaaaa.....
nk lyn tips2 nieyh....??
zasss......layannnn............... -SN



Tips ini sangat sesuai digunakan pada malam pertama. Pada malam pertama, lebih-lebih lagi untuk melakukan persetubuhan dengan pasangan isteri yang masih dara merupakan suatu cabaran yang terpaksa ditempuh dengan sabar oleh pasangan pengantin.
Persetubuhan yang dimaksudkan untuk memecah dara perlu dilakukan dengan lemah lembut dan bertimbangrasa. Ini akan menolong meminimakan rasa kesakitan isteri sewaktu dara terkoyak menerusi tusukan pertama.
Cara yang disarankan oleh orang Melayu ialah, suami duduk bersila setelah melakukan istimta’ yang secukupnya. Isteri didudukkan menghadap suami dalam keadaan mencangkung dan farajnya berada di atas zakar.
Di sepanjang posisi ini dilakukan suami tidak memainkan peranan yang aktif, tetapi hanya mencumbu dan membelai isteri bagi meningkatkan kenikmatannya.
Zakar dihalakan ke arah lubang faraj, kemudian isteri akan memasukkan zakar ke dalam liang farajnya dengan memandukannya dengan tangannya dan kemudian menekan farajnya ke arah kepala zakar dan memasukkan zakar sedikit demi sedikit. Isteri akan berada di dalam keadaan nikmat dan sakit yang meningkat dan menurun semasa proses memecah dara. Isteri akan membuat pilihan, dia akan menekankan farajnya agar zakar masuk lebih dalam apabila nikmat yang dirasainya lebih hebat dari kesakitan. Isteri akan berhenti sejauh mana dia merasa kesakitan lebih hebat dari kenikmatan. Bila kenikmatan meningkat kembali, dia akan menyambung kerjanya itu, agar zakar dapat masuk lebih dalam. Dengan cara ini akhirnya dara terkoyak, dan kemudian persetubuhan akan diteruskan dalam posisi yang lain atau dihentikan lalu dilakukan pada masa yang lain.
Kenikmatan pada isteri masa memecah dara itu dapat ditingkatkan dengan cumbuan dan rangsangan dari suami ke arah buah dada, pinggang, tengkuk, leher, mulut dan telinga isteri. Dalam ertikata lain, suami perlulah melakukan cumbuan yang berterusan agar isteri itu lupakan dirinya dan kesakitan. Menghisap lidah isteri adalah amat baik dilakukan pada ketika itu.

Sedikit tips yg berkesan: Ia memang sangat sesuai digunakan ketika memasukkan zakar ke dalam faraj isteri buat kali pertama. InsyaAllah sangat nikmat, lagi-lagi jika suami isteri melakukan french kiss ketika proses tusukan zakar ke dalam faraj.

amcam kekwn...?? haha....

18++ jer baca!!.......

salam seluruh penduduk blog... hari niey sham-inn nk berkongsi 1 note yg agak2 besh dan utk meghilangkn tnsion sume pihak...
tp sblom pe2 hal sham-inn nk btau 1 bnde dlu...
al-kisah bermula bila ary niey n slma bberapa hari sham-inn nk bertandang ke negeri JOHOR...
atas sbb2 kekendurian... hehe.... sham-inn nk bertandang ke sna bersama ahli2 kuarga yg besar..
dats means my uncle aunt my granpa granma n so on.. hehe...
sham-inn ase da xsmpat nk msokkn en3 gempak2 so...
sham-inn terjumpe note nieyh...
tgh2 melayan otak nk tgk2 de bnde besh kt ternet ttbe jmpe note nieyh...
so sham-inn pn apa lg... bertindak

dunia twitter......


hye all blogger.... mlm niey sham-inn nk berbicara cket psal twitter niey...
hehe... jeng3... layannn.......
cerita bermula dari ura-uri penutupan facebook...
dye laki or pmpn xkesah la kn... bkn berniat nk mengaib ke ape kn...
cume nk story psal kesah nieyh la... hehe...
time 2 ade kecoh2 psal Mark Z nk ttp facebook la... bla3....
dye ttbe aikh... seriusly nk ttup....??
siap post mcm2 lg kt link nk ttup 2... n share ngn kekwn dowg...
pas2 tyme 2 dowg like, wth

Oh! Header free n menarik!!


Aku ary niey ttbe lak ada mood nk berstory ngn kekwn suma...
Aku pn xde la pndai sgt berstory n aku pn still baru g dlm dunia pemblog-an niey...
Apa yg menarik psal blog2 niey adlah kekwn n kita leyh make-up kite pnye page sndiri kn...
Sshnya nk wt mukadimah niey... hehe....
Aku bwu start blog nieyh dah 4-5 ary so i`m doin a favour kt someone nieyh...
Dye niey semat owgnya.. ensem n macho... ada cket rahsia nk btau sal dya nieyh...
Dulu dya MODEL QUIKSILVER tau...

oh pengantin-pengantin baru..

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini. Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku.

Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?sapa Pak Ucu.

Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu.sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam. Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.

newbie mintak pertolongan kekwn sume.. help me!!

oh kwn2 ku yg dihormati sekalian...
cmne nk wt bg blog kite nieyh bertambah menarik..??
cmne nk bg owg tertarik nk msok ke blog kite nieyh ea...
ade cpe2 yg leyh tlg x bg idea....
hehe.....
tlg yer adik2 baru berblog nieyh.... -SN

bunuh diri secara online...?? trend kah...??


Dlm bnyk2 cerita kenapa aku msokkn en3 niey eh...??
sbb zaman skrg seperti menjadi trend mmbunuh diri secara online niey...
aku pn pelik knapalah owg nk bunuh diri...
tertekan...?? putus cinta...??
aduh2... tp knapa suma niey smpai nk bunuh diri... mcm xde hasil jer...
bkn leyh setle pn msalah 2... tp sebagai umat Islam kita xptot mmbuat demikian kn..
am i rite...?? kita sbgai umat Islam mmbunuh diri adalah dosa besar spt tertera di dlm Al-Quran..
xkecian ke kt mak ayah kita smpai nk bunuh diri...

mari2 story cite terbaru....

dah bnyk cerita2 di Malaysia yg wt psal cita2 hantu nieyh...
n ada 1 cita yg agak xphm mksd cita dya...
aku pn pelik.. dah la x phm jln story dya,..
aduh2....
cita nieyh adalah cita DM...

thanx kengkawan....


baru jalan 2-3 ary da rmai gak la yg tgk2 my blog...
hehe...
thnx sume....

online dalam hujan....?? seriusly..??

apa yg berlaku pda hari hujan ialah owg suma muram dan jalan mmg xmao tgk kiri knan dah..
ttp suma 2 bakal berubah di dunia...
ini suma kita patot terima kasih pda owg2 Jepun..
tahniah utk student2 dari Keio University, yg telah mengangkat Jepun sbgai
negera yg terbaek,.. hehe...
apa yg diperkatakan oleh orang2 dunia iaitu teknologi di Jepun mmg terbaekk mmg betol....
walaupn majoriti dowg xleyh nk speaking English, tp kepale otak dowg mmg terbaek...
walau dah mcm2 teknologi yg terbaek skrg dowg ttp maju mencari bnda yg lg terbaek..
skrg korunk dah bleyh surf internet dalam hujan...
thnx Japan!
layan~~   -SN



ish3!! manusia aneh...



semakin lma semakin pelik org2 skrg kn...??
rasanya semakin maju dunia semakin aneh manusia zaman sekarang..
manusia oh manusia... hairan gak aku p kekadang...
tp apa kn daya....
suma dah terjadi n sudah terbukti...
tp aku sbnarnya bukan nk kata kt owg lah...

Program realtiti cungkil bakat, angkat martabat bintang seni negara



RADIO Televisyen Malaysia (RTM) menghasilkan program yang menghiburkan untuk menarik minat penonton mengikuti siarannya dengan menyiarkan program realiti diberi nama Tiada Lama Tiada Baharu... Satu Satunya (TLTB), yang mencungkil bakat sekali gus mengangkat imej dan martabat bintang seni negara yang banyak berjasa dan terus popular.

salam perkenalan

ini adalah page Mr.Soggy.... salam perkenalan buat anda semua yg berada di luar sana...
aku baru di sini.... mintak anda......

tlg yer bantu den buek blog y0...
anything dat spcial or t0 b more specific term tips2 kt blog nieyh...
hehe... glad t0 join blogger-blogger sume yer.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...